Het leven van een mens is niet compleet zonder het gemak en de luxe die domotica biedt. Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je in slaap valt, is je huis er om voor je te zorgen. Daarom is het belangrijk dat alles in je huis harmonieus samenwerkt, zodat wanneer een ding stuk gaat of aandacht nodig heeft, een ander systeem de afwezigheid ervan kan compenseren.

Op die manier, als er iets mis gaat met je beveiligingssysteem maar al je lampen zijn verbonden via een slimme app zoals Phillips Hue, gaan ze automatisch aan zodra iemand een deur opent en een open ruimte betreedt waarin hij niet aanwezig hoort te zijn. Het zijn deze kleine dingen die ons leven handiger en comfortabeler maken; we hoeven alleen maarde tijd te nemen om ze op te zetten.

Eén van de populairste domotica technologieën zijn systemen waarmee je de kleur van je verlichting kunt veranderen. Dit gebeurt met een zogenaamde “slimme lamp” die je via een telefoon of computer kunt bedienen. Philips Hue is één van de bekendste merken op dit gebied.

Er zijn echter veel andere merken en modellen slimme gloeilampen op de markt, dus het is belangrijk je onderzoek te doen voor je er een koopt. Enkele dingen die je kunt overwegen zijn: hoe helder de lamp is, hoe lang hij meegaat, hoeveel hij kost, of er een spraakassistent zoals Alexa of Google Home ingebouwd is, en of kan hij op afstand bediend worden.

Als je eenmaal een slimme lamp hebt, kun je er veel mee doen. Je kunt hem zo instellen dat hij op bepaalde tijden van de dag aan of uit gaat, zijn kleur aanpassen aan je stemming of het seizoen, of hem zelfs synchroniseren met je muziek. Als je veel slimme lampen in huis hebt, kun je scènes maken die alle lampen tegelijk veranderen. Je kunt bijvoorbeeld een “romantische scène” maken die alle lichten roze maakt en de stemming voor een avondje uit. Of je kunt een “feestscène” maken die alle lichten rood en blauw laat branden en de stemming zet voor dansen en feestvieren.

Enkele bekende merken van slimme lampen zijn:

Phillips Hue

Zoals eerder vermeld is Phillips Hue is één van de populairste merken van slimme LED lampen op de markt. Hun lampen staan bekend om hun helderheid en lange levensduur (25.000 uur), en ze kunnen op afstand via een telefoon of computer bediend worden. Ze hebben ook een ingebouwde stemassistent, zodat je ze met je stem kunt bedienen. Phillips Hue lampen kosten ongeveer € 60,00 per stuk, maar er zijn veel andere modellen van deze Hue lampen op de markt, dus het is belangrijk je onderzoek te doen voor je er een koopt.

Belkin WeMo

Een merk van slimme lampen dat steeds populairder wordt is Belkin WeMo. Hun lampen staan bekend om hun helderheid en lange levensduur (ook 25.000 uren), en ze kunnen op afstand via een telefoon of computer bediend worden. Ze hebben ook een ingebouwde spraakassistent, zodat je ze met je stem kunt bedienen. Belkin WeMo lampen kosten tussen de €25,00 en €35,00 per stuk.

LIFX

LIFX is ook weer een merk van slimme LED lampen dat bekend staat om zijn helderheid en lange levensduur (25.000 uur). Ze kunnen op afstand bediend worden via een telefoon of computer, en ze hebben ook een ingebouwde stemassistent, zodat je ze met je stem kunt bedienen. LIFX lampen variëren tussen de €25,00 en €110,00.

De mogelijkheden zijn, zoals je hebt kunnen lezen, eindeloos! Dus ga creatief aan de slag en leef je uit met de verlichting van je huis!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen