Ben je toe aan een nieuwe keuken, maar weet je nog niet echt wat je wilt? Er zijn veel verschillende keukenstijlen om uit te kiezen. Kies je voor een bepaalde stijl, dan wordt het samenstellen van jouw keuken al een stuk eenvoudiger. Hieronder drie populaire keukenstijlen voor inspiratie.

Landelijke keuken

Een landelijke keuken combineert nostalgie met modern gemak. In deze keuken kom je materialen zoals steen, gietijzer, porselein, hout en baksteen tegen. Een landelijke stijl is warm en geeft je telkens opnieuw een gevoel van thuiskomen. Comfort, gezelligheid en stijl komen samen in warme kleuren en zachte designs. Tegelijk is het een heel functionele keuken, die teruggrijpt op grootmoeders tijd maar ook moderne snufjes bevat. Een vaatwasser achter één van de deurtjes bijvoorbeeld, een koffiezet apparaat en een waterkoker op het aanrecht. Dergelijke elementen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in een landelijke stijl, en passen daarmee prima in deze keuken. Wil je graag een woonkeuken, waarbij wonen, koken en misschien zelfs werken samenkomen? Daar is een landelijke keuken bij uitstek geschikt voor.

Mix and match keuken

Bij een mix and match keuken koop je geen kant en klare keuken uit een showroom, maar verzamel je alle elementen zelf. Via de kringloop bijvoorbeeld, of Marktplaats, of misschien zijn vrienden net aan het verbouwen en kun je van hen onderdelen voor de keuken krijgen. Een mix and match keuken reflecteert helemaal jouw stijl en smaak. Houd je van kleur, dan wordt het een kleurrijke keuken, bijvoorbeeld met gordijnen geel, rode eettafel stoeltjes en blauwe kastdeurtjes. Houd je meer van eenvoud, dan creëer je een strakke keuken. Het grote voordeel van deze keuken is dat het meestal heel budgetvriendelijk is, en je de uitgaven kunt verspreiden over een langere tijd omdat je de hele keuken niet in één keer hoeft te kopen.

Industriële keuken

In een industriële keuken is een ruime keuken waar je grove materialen en een stoere uitstraling ziet. Daarbij kun je denken aan RVS, ruw hout, metaal en beton. Grote lampen aan het plafond, stoere stoelen met RVS poten, ruwhouten planken met potplanten, dat zijn elementen die je in deze stijl veel tegenkomt. Er wordt een strakke indeling gehandhaafd waardoor het een heel functionele keuken is waar je weinig accessoires tegenkomt. Kleuren zijn antraciet, zwart en donkerbruin. Felle kleuren zie je niet snel tegen in een industriële keuken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen