Als je bent zoals de meeste van ons, is je huis waarschijnlijk rommelig en ongeorganiseerd. Het is niet dat je niet opgeruimd wilt zijn, maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Nou, wij zijn hier om te helpen. In deze blogpost delen we onze beste tips voor het maximaliseren van je opbergruimte thuis.

Laten we beginnen!

Doe alles weg wat je niet nodig hebt

Als je bent zoals de meeste mensen, zit je huis vol met spullen die je niet nodig hebt. Kleren die je al jaren niet meer gedragen hebt, verouderde elektronica en prullaria die je al lang vergeten bent. Maar je ontdoen van al deze rommel kan een ontmoedigende taak lijken. Waar begin je eigenlijk? Het antwoord is eenvoudig: doe alles weg wat je niet gebruikt of nodig hebt. Als je het al een jaar niet gebruikt hebt, is de kans groot dat je het nooit gebruikt.

Dus doe het weg! Dit is de eerste en belangrijkste stap in het opruimen van je huis. Als je eenmaal de nutteloze spullen hebt weggedaan, zul je verbaasd zijn hoeveel makkelijker het is om de dingen te vinden die je echt nodig hebt. En je huis zal lichter, helderder en stijlvoller aanvoelen dan ooit tevoren!

Benut de verticale ruimte

De meeste mensen zijn gewoontedieren. We doen de dingen graag zoals ze altijd gedaan zijn, zelfs als er een betere manier is. Neem bijvoorbeeld de manier waarop we denken over opslag. Om de een of andere reden is ons altijd geleerd dingen horizontaal op te bergen. Het is tijd om die denkwijze te doorbreken en verticaal te gaan denken. Als je planken en kasten gebruikt om dingen verticaal op te bergen, komt er veel vloeroppervlak vrij in je huis. En wie wil er nu niet meer ruimte? Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een plek om iets op te bergen, denk dan buiten de doos – of, in dit geval, binnen de doos – en begin dingen op te stapelen. Je huis zal je er dankbaar voor zijn.

Gebruik duidelijke bakken

Proberen iets te vinden in een rommelig huis kan een ontmoedigende taak zijn. Het is net een spelletje Waar is Waldo, maar in plaats van een tekenfilmfiguur zoek je je autosleutels. En in plaats van ervan te genieten, voel je je gefrustreerd en overweldigd. Een manier om het zoeken te vergemakkelijken is het gebruik van duidelijke bakjes. Zo kun je zien wat erin zit zonder ze allemaal open te hoeven maken.

In plaats van tijd te verspillen aan het doorzoeken van een wirwar van dozen en zakken, kun je gewoon een blik werpen op de container en weten of er al dan niet in zit wat je zoekt. Dus als je de volgende keer iets probeert te vinden in een rommelig huis, denk er dan aan: gebruik duidelijke bakken en bespaar jezelf wat tijd en frustratie.

Label alles

Als je ooit een half uur in je opbergkast hebt zitten rommelen op zoek naar een vakantieversiering of sportuitrusting, dan weet je hoe frustrerend het kan zijn om iets te zoeken zonder een duidelijk idee van waar het hoort. Daarom is het labelen van je opslagruimte zo’n belangrijke stap in het onderhouden van een georganiseerd huis. Door elke doos, bak en plank duidelijk te markeren met de inhoud, kun je jezelf later veel tijd en frustratie besparen. En als je je echt ambitieus voelt, kun je zelfs je etiketten een kleurcode geven, zodat je nog sneller vindt wat je zoekt!

Investeer in multifunctionele meubels

Iedereen die ooit heeft moeten verhuizen weet dat meubels een van de zwaarste en lastigste voorwerpen zijn om te vervoeren. Dus waarom bespaar je jezelf niet de moeite (en de rugpijn) door stukken te kiezen die meer dan één doel dienen? Ottomans met ingebouwde opbergruimte zijn geweldig voor kleine ruimtes omdat ze zowel als zitplaats als opbergruimte kunnen dienen.

Ook salontafels met ingebouwde planken zijn perfect voor het opbergen van boeken, tijdschriften en andere voorwerpen die anders je woonkamer zouden belasten. En als je je ruimte echt optimaal wilt benutten, overweeg dan te investeren in een Murphy bed – je zult verbaasd zijn hoeveel gemakkelijker het is om gasten te ontvangen als je je geen zorgen hoeft te maken over waar ze gaan slapen!

Conclusie

Conclusie paragraaf: Zo, daar heb je het – onze toptips om de opslagruimte in je huis optimaal te benutten. We hopen dat deze je helpen om georganiseerd te raken en je huis ruimer te laten lijken en voelen. Hoe maximaliseer jij je opbergruimte creeren thuis?

Bedankt voor het lezen!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen